Translate

24 Ağustos 2017 Perşembe

Aşk Denilen İllet Aslanın Midesine İnmiş Uzun Zaman Önce



Türk filmlerini bir çoğumuz biliyoruzdur. Hiç olmayacak dediğimiz saçmalıkların olduğu olaylardan sıralanmış replik dizilimi falan. (Selvi Boylum Al Yazmalıma'a laf yok!) Bu aralar hayatım öyle saçmaladı işte. Garip garip olayların yaşandığı bir dizi olay grubu. Hepsinde parmağım var, bizzat kendimin yaptığı şaheser olaylar, yaşanmışlıklar, kabuslar meydana getiriyorum. Tabi bu kadar olay içerisinde hala özleyebiliyorum, özledikçe sızlayabiliyor içim. Neler neler yaşandı ne badireler atlatıldı bu hayatta, bunlar mı geçmeyecek arkadaş... Aslında geçti biraz, (dün gece gelen gizli numara çağrısında elimin ayağımın titremesini saymazsak) yani zaman geçtikçe olgunlaşıyor duyguların, sadece sessiz sedasız özlüyorsun işte. Hani 'Elimi bırakan eldir, benden saymam bir daha.' diyen Emre Gökçe'ye ihanet edercesine özlüyorsun.

Türk filmi sahnelerinden bahsetmek çok keyifli olabilirdi, mükemmel geçen hafta sonumun üstüne berbat başlayan bir haftabaşım olmasaydı eğer. Ama yine de yaşanmış hikaye kısmından bir senaryo düşebilir parmak uçlarımdan. Hazır olun başlıyoruz. Biraz masal tadında başlayalım; Bu devirde aşk sadece masallarda kaldı ne de olsa.

Bir varmış bir yokmuş ( Tam bizim esmeri anlatıyor bu cümle: Bi gördüm vardı sonra pufff yok oldu) Hatun kişisi bir gün bir adam görür sonrasında yüzünü bile hatırlamayacağı o adamı, sevgi pıtırcıklığı yapıp sonra çekip gidecek olan adam da hatun kişisini. Adam tarafından hissedilen duyguların ne olduğu ve bir anda aşık olduğunu söyleyebilecek kadar ne hissettiğini artık hiç bilmeyeceğiz ama bizim hatun kişisi o cümleleri ilk duyduğu zaman ' Yok daha neler... Ne inanacağım yahu, insan bu kadar sürede aşık olabilir mi saçmalamayın' modunda gezerken bir bakmış ki içini kandırmış ve kapılmış gitmiş. Kısacık zamandan binlerce masal yazmış kafasında. İşin can alıcı kısmı hatuna aşık başka bir adamında rolü var bu sahnelerde; hatun kişisinin arkadaş dediği bir adam, sırdaş, candaş dediği. Hatunu onu görmediği için suçlayabilecek dereceye gelen, bir defa fırsat verse hayatının değişeceğine inandırmaya çalışan bir adam. Hatun kişisi kalbinde yaşadığı acıyı, özlemi, öfkeyi yaşatmaya devam etmekte ısrarcı. Tabi hatun kişisinin aşık olduğu adam da başka bir kadına aşıkmış hatta ayrılık sebepleri o kadınmış (eski sevgili), hatun kişisine söylediği bütün güzel kelimelerin yalan olması hatun kişisini üzse de yalanlarla dolanlarla hatırlamak yerine onu hatıralarında yaşanan anılar ile yaşatmak istediği için savaşıyormuş işte o sırdaşım dediği adamın söyledikleri ile. Sonuç ne olur bilinmez ve hangi çiftin gülen resimlerinin altına 'And They lived happily ever after...' yazacağı şimdilik meçhul.

İki gündür peyda olan gizli numaramız var ama bugün arayamayacak bir gizli numara (Telefonum bozuldu) Kalifiye bir telefon sapığım olduğunu söylüyor mavi dev. Yapılan aramalar telefon kulubesinden yapılıyormuş mavi devin araştırmasına göre. Bu arada mavi devden deli gibi korkabilirsiniz, değer verdiklerine zarar gelememesi için her şeyi yapabilecek kapasiteye sahiptir, bazen bazı konularda saçmalasa da. Bir abimin olmaması hayatımda büyük bir eksiklik diye düşünürdüm hep evet arkadaşlar yakın olabiliyor ama kan bağı farklı bir şey. Yine de Mavi Dev olarak yanımda olduğun için teşekkürler.

Seversin korka korka, için ürpererek kalbin mağrur yürümek ister bir aşka. Sonu olmayan özlemlerin, kalbi parça parça eden haykırışların, aklın geçmişte ileri doğru yürüyebilme çabaların kalır elinde. Her bir zerrenden fışkıran isyanlarını dindirmeye çalışan şükürler ortaya çıkarır yakarışların. Sus Allah var! Sus Rabbin sana yeter! Sus duan var! Olmazları olduran duaları yeşerten, kalbine gamdan sonra ferahlık veren Yaradan'ın var!.. Yolunu açan, önüne çıkan taşların kaya olmasını engelleyen, hayırsız bildiğini hayra çeviren, ağlarken güldüren, zor dediğinde o kolaylığı zorluğun içinde sunan Rabbin değil mi? İnan, öğren, bil, O'dur imkansız dediklerin içinden imkanlar çıkartan. Kalbine verdiği aşk ile nefes almanı sağlayan... Sen dua et, senin için çok güzel planları vardır mutlaka dua et ki; vakit uzamadan o güzellikler dizilsin bir bir hayat dediğin şu aleme...

Yaşanılması en berbat yerde yaşıyoruz galiba ne zaman öleceğiz biz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Öne Çıkan

Sevmek ya da sevmemek işte bütün mesele bu!...

     İnsan sevmeye nereden başlamalı? Günün sorusu bu olsun.       İnsan en çok kendinin düşmanı ve yine en çok kendinin dostu. Bir söz va...

Popüler